Video

April activiteit: sokpoptheater!

  • sokpop
  • april
  • activiteit
Ranny Oun

Ranny Oun

01/04/2021

Het is april de maand van de grappen en grollen! We gaan er alles aan doen om iedereen aan het lachen te maken. Daarvoor gaan we de mooiste en gekste sokpoppen maken die we kunnen bedenken. Daarna maken van de Hey Reader-doos een klein theater en treden we op met een fantastische voorstelling.

Wat zit er in de boekenbox?
In de boekenbox van de maand april vind je een instructie en materialen om je eigen sokpop te maken en je boekenbox om te toveren in een sokpoptheater. Een knipblad om je pop een mond te geven, vilt om je sokpop een echt kapsel te geven en borduurgaren met een naald. En om het helemaal af te maken, een paar wiebelogen!

Geen boekenbox? Geen probleem!
Je hebt vast een oude sok in huis die je gemakkelijk kan omtoveren tot sokpop! Teken op een stuk papier ogen die je op je pop plak en pak een stuk karton voor de mond. Ga bij het oud papier op zoek naar een doos die je nog kan omtoveren tot een sokpoptheater.

Sokpop maken!
En dan gaan we nu aan de slag met de sokpop die straks de hoofdrol speelt in jouw theatershow! De sokpop kan je helemaal naar je eigen smaak maken, maar de basis blijft hetzelfde.


Het knipblad gebruik je voor de mond en voor de gordijnen van het theater. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen gordijnen te maken met bijvoorbeeld een stuk stof.

Nu is het enige wat je nog hoeft te doen om van een pop een sokpop te maken is het onderstaande stappenplan te volgen en klaas is Kees…

Wil je je pop wat opfleuren met een wilde haardos? Dat kan met garen of je gebruikt vilt.

Je kan je sokpop natuurlijk zo maken zoals jij dat zelf wilt! Geef hem tanden, een bril of misschien zelfs een te gekke tong! Gebruik je fantasie en maak hem helemaal naar jouw wens.

Van doos naar theater!
Als je sokpop klaar is, is het natuurlijk tijd voor een eigen sokpoptheater. Gebruik het knipblad voor de gordijnen of kies voor een eigen materiaal. Wanneer je een eigen doos hebt gevonden, zal het net even anders werken. Daarvoor kan je een van je ouders vragen om je te helpen!

Showtime!
Als alles af is, is het showtime! Verzamel je beste grappen en zorg voor je eigen sokpoptheatershow. Hoe word je nou de allerbeste sokpoppenspeler? Wij hebben vast een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

WINNEN!

Deel met ons jouw sokpop en theater en wie weet maak jij kans op een te gekke prijs! Mail het naar ons via hey@heyreader.nl, tag ons @heyreader op Instagram of Facebook en gebruik #heyknutsel, genoeg mogelijkheden! 

Meedoen kan t/m 21 maart.