Video

Puck’s pindakaasijsjes

Rachel van Dijk

28/04/2021

De zomer staat weer voor de deur. In je hoofd rinkelt het belletje van de ijscowagen al. Je begint net als Puck en haar ‘Smaakspoken’, (Hey Reader boek van de maand voor 8/9 jaar), spontaan te watertanden. Maar wat als die ijscoman niet langskomt? Zelf maken! Met dit makkelijke recept voor yoghurt-ijsjes, tover je in een handomdraai de heerlijkste ijsjes uit je eigen vriezer. Pindakaas is de heerlijke smaakmaker voor dit onweerstaanbare ijs. Proef maar!

Ingrediënten voor 6 ijsjes:
2 el hazelnoten
350 gram Griekse yoghurt
80 ml melk
100 gram poedersuiker
Merg van ½ vanillestokje
180 gram pindakaas (bijvoorbeeld Mister Kitchen’s Pindakaas Zeezout Karamel)
2 el gehakte pure chocolade

Verdere benodigdheden:
Houten ijsstokjes
Plastic bekertjes

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C en rooster de hazelnoten voor 10 minuten.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de melk, de poedersuiker en het vanillemerg en roer tot alles is opgelost.
  3. Schep een theelepel pindakaas in de bekertjes, gevolgd door twee eetlepel van het yoghurt-vanille-mengsel. Herhaal deze stappen tot de yoghurt op is.
  4. Doe er dan weer een schepje pindakaas op en blijf de laagjes afwisselen tot alles op is.
  5. Doe een stokje in ieder ijsje en roer deze kort door; zo ontstaat er een swirl in het ijsje.
  6. Laat het stokje in het ijsje staan. Strooi wat gehakte hazelnoten en pure chocolade over de gevulde bekertjes.
  7. Zet de bekertjes minimaal 4 uur in de vriezer tot het ijs stevig is en smullen maar!

Let op: dit recept voor yoghurtijs heeft een vriestijd van minimaal 4 uur.